Koenigsegg Agera RS atinge viteza de 457 km/h stabilind un nou record de viteză

Koenigsegg's Agera RS set a new land speed record for a production vehicle over the weekend

Cu Bugatti si Hennessey forțând pentru locul 1, se întâmplă multe lucruri în topul constructorilor de super-autoturisme, și se pare că avem un candidat de top în acest joc, cel puțin în ceea ce priveste recordul de viteză într-o cursă în ambele sensuri.  

Koenigsegg's Agera RS  a stabilit un nou reper pentru un autoturism de serie, cu o viteză medie de 447 m/h pe o autostradă publică din Nevada.
În revendicarea recordului de viteză pentru un autovehicul de serie, Koenigsegg i-a lăsat cu ochii în soare pe cei de la Bugatti, deținătorii tronului la acest capitol până la momentul respectiv, cu o viteză de 431 km/h obținută în 2010. Nu ar fi prima dată în ultima lună, cei de la Konigsegg spulberând cu Agera RS (1360 cp – 1014 Kw), recordul de 0-400-0 km/h setat tot de Bugatti cu modelul Chiron doar cu cateva saptâmani înainte.
Koenigsegg's Agera RS was stretched to its Earth-scorching limits by factory test driver Niklas Lilja (center)...
Aceluiași autovehicul i-au fost forțate limitele de pilotul de teste Niklas Lija, pe o distanță de 17.7 km pe o autostrada de lângă Las Vegas  închisă de autorități pentru acest eveniment. Lija a înregistrat indecenta viteză de 458 km/h într-o direcție, iar apoi 436 km/h la întoarcere împotrivindu-se unei pante și unui puternic vânt frontal.
Chiar dacă Bugati a deținut recordul de viteză pentru cursa în ambele sensuri, cursa din 2010 nu a fost cea mai rapidă pe care un autovehicul de serie a facut-o, titlul fiind deținut de Hennessey cu un record de 435 km/h în urma unei curse într-un singur sens cu modelul Venom GT, la Kennedy Space Center în 2014.
Konigsegg este peste rivalii săi pentru moment, însă Hennessey a dezvăluit la SEMA, succesorul modelului Venom GT, un autovehicul ce dezvolta 1600 cp, numit Venom F5 și care se așteaptă să depășească viteza de 284 km/h. Acest subiect râmăne unul care merită atenția noastră viitoare.
 Koenigsegg's record-setting Agera RS on the road in Nevada

No comments:

Post a Comment

Please leave us a comment.